Städhjälp – Så gör man

Om att hålla ditt hem rent är något som du tycker om, så kanske du kan vara intresserad av att lära dig några tips som kommer att hjälpa dig ytterligare med det. I denna artikel så kommer vi att spalta upp några tips som kommer att göra din husstädning till en enkel sak.

Städhjälp – Tips för att hjälpa dig städa huset

Dammsugning

De flesta husägare verkar ta sig tid att dammsuga hemmet en gång i veckan. Här kommer några tips för att ytterligare påverka resultatet av denna veckosyssla.

behöver du städhjälp? smarta städtips
Vi hjälper dig med din städning

Till att börja med, flytta på alla möbler, inklusive bokhyllor och skåp flera decimeter bort från väggen. Om du gör det så kommer du ha tillgång till alla dessa ställen som förut varit omöjliga att nå. Men du bör be någon om hjälp för att flytta dessa föremål.

Ett annat snabbt tips för att hjälpa i kampen mot smutsen är att investera i lite damningsrutiner innan dammsugningen. Innan du dammsuger ett område så använd en dammvippa för att få bort damm från trappor, dörrar, fönsterkarmar, elektronik och hyllor. På så sätt så kan du se till att allt damm som ramlar ner på golvet blir uppsamlat av dammsugaren.

Badrumsrengöring

På grund av mängden fukt och bakterier så är det absolut nödvändigt att badrummen städas minst en gång i veckan. Då detta är en uppgift som lätt kan resultera i ett tidskrävande moment så kommer här några tips för att lätta på bördan.

Till att börja med så kan du reducera fuktnivån i rummet. Detta är också en bra idé då det gäller att förebygga mögeltillväxt eller fuktskador, vilket om det lämnas orört en längre period, kan vara riktigt krångligt att få bort.

Försök att hålla dörren till badrummet på glänt då duschen används. De som bor i ett varmare klimat bör dessutom tänka över att installera en fönsterfläkt i badrummet och använda den som utsug. Detta kommer att hjälpa att ventilera utrymmet.

Tvättstället kan vara ett annat ställe som attraherar beläggningar om det inte tas om hand ordenligt. Se till att du torkar av det 1 till 3 gånger per dag för att försäkra dig om att det inte finns några bakterier kvar.

Städa Köket

Även fast köket bör rengöras grundligt en gång i veckan så är det många saker i ett kök som kräver en daglig rengöring. Genom att ha kontroll över några små dagliga sysslor så kan du dramatisk minska tiden du sedan måste lägga ner på din veckostädning.

Håll koll på de produkter som håller på att gå ut och som kan gömma sig i kylskåpet. Det är lätt att tappa bort mat däri och låta den bli gammal. Detta kommer att hjälpa att skydda kylskåpet från odörer och mögel.

Så länge som du försöker att klara av några små sysslor varje dag, så kommer det verka som att städningen tar hand om sig själv. Genom att ha kontroll på några veckobaserade städrutiner så kommer du snabbt att märka att sköta ett hushåll inte är så himla tokigt ändå.