tips för att städa lägenheten effektivt

Städning på ett enkelt sätt – tips för att städa lägenheten effektivt

Drar du dig för att städa lägenheten? De flesta vet att ett rent hem är ett säkrare hem. Genom att få bort fett, bakterier, skräp, smuts och förorenande ämnen får man ett rent, bekvämt och hälsosamt hem. Men tänk på att vissa starka rengöringsmedel är i sig själva också förorenande ämnen.

Jag menar, låt oss tala klarspråk, om normala rengöringsprodukter skulle göra fantastiskt rent skulle det ju inte finnas något behov att utveckla bättre rengöringsmedel för hemmabruk. Ingen skulle ha spenderat massor med extra pengar på det om de som de redan använde fungerade bra.

Tro mig, jag har prövat de alla, vinäger, bakpulver, blekmedel och till och med mjukmedel i min städning av lägenheten. Men, det var bara ett slöseri med både tid och energi. Nog kan jag hålla med om att vinäger är ett utmärkt desinfektionsmedel, men det är dock inte ett särskilt bra rengöringsmedel, förutom kanske till fönster då. Jag vet att många kommer att råda dig att använda det, och de som redan gör det älskar att använda det i städningen, men jag är dock inte ett stort fan, tyvärr.

Städa lägenheten effektivt

Blekmedel är bra för att få bort fläckar, mögel och till att desinficera med, men du vill inte få det på några metallytor då det direkt kan skadar det. Du vill nog inte heller få det på dina kläder eller din fina duschgardin. Det är därför smart att använda handskar när du hanterar det. Men även ångorna kan vara hemska. Det är oerhört viktigt att man ser till att man utför städningen på ett riskfritt sätt.

Alkohol gör ett utmärkt jobb på kromytor, men det är nog det enda. Dessa rengöringsprodukter är utmärkta till att upprätthålla en städning. Det vill säga, det gör ett bra jobb med att hålla hemmet rent, efter det blivit städat, och du håller efter. Jag personligen gillar produkterna från ”Grumme” bäst. De luktar så gott att det känns som att du får aromaterapi samtidigt. Så om du vill använda naturliga rengöringsmedel i hemmet på en regelbunden basis så måste du först ta fram de stora kanonerna och städa hemmet ordentligt med dem, uppifrån och ned.

Sedan måste du regelbundet hålla efter annars så byggs beläggningar snabbt upp igen och du tvingas ta fram de starka rengöringsmedlen igen. Jag kan hålla med om att det kanske låter som en hel del arbete, men faktum är att så fort du har ett bra system så kommer du automatiskt att spendera mindre tid med att städa hemma, och det gör ju städningen både roligare och enklare.

Vad är mitt knep när det gäller städning? Jag skulle svara att städa allt grundligt till att börja med, utan att ta dig vatten över huvudet, och sedan sätta ett bra system i rullning för att hålla det rent utan vidare stor ansträngning. Om du helst inte spenderar massor med tid på att städa se då till att du lär dig av dessa städtips från vår städfirma i Sandviken. Du kommer att bli förvånad över hur rent ditt hem kan bli med en sådan liten ansträngning. Kom ihåg, målet är att göra städningen hemma både rolig och enkel.